Розвиток інноваційного підприємництва та винахідництва у загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини

20.08.2020 |Tech StartUp School

У стінах Tech StartUp School Львівська політехніка відбувся круглий стіл на тему: Розвиток інноваційного підприємництва та винахідництва у загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини,  за підтримки Національного університету Львівська політехніка та Tech StartUp School та департаменту освіти та науки ЛОДА.


Метою круглого столу було обговорення напрямків роботи з обдарованною молоддю, а зокрема активізації науково-дослідницької діяльності учнівської молоді та організації в загальноосвітніх навчальних закладах осередків інноваційного освітнього середовища для забезпечення дослідницької діяльності для розвитку особистості, здатної до самореалізації.

Основною метою таких, осередків є створення потужної спільноти творчих винахідників, які з підліткового віку працюватимуть над власними ідеями та інноваційними розробками.

Учасниками круглого столу є Департамент освіти та науки ЛОДА , Tech StartUp School, Науковий парк Львівської політехніки SID City, Львівська обласна Мала академія наук , Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Ходорівська ОТГ, Жидачівська Районна Державна Адміністрація, Стрийська Районна Державна Адміністрція
Стрийська міська рада, керівники відділів освіти, директори загальноосвітніх навчальних закладів.

На зустрічі були присутні 20 директорів шкіл, що зацікавлені у розвитку інноваційного навчання серед учнів.

Олег Паска,очільник департаменту освіти та науки ЛОДА, зауважив значення розвитку інноваційного підприємництва у школах, адже це фундамент, який допоможе у розвитку не лише особистостей. а й держави, адже інноваційні процеси - майбутнє

Керівник Tech StartUp School Назар Подольчак  - зазначив, що  стартап школа має багато  можливостей та зможе допомогти учням навчання інноваційних процесів та їх втілення у життя. Модерувати тренінги  та створювати додаткові можливості - "... адже ми орієнтовані на  всебічний розвиток школярів та їх подальшому залученні до розвитку інновційного майбутнього. Ціль - розвиток дитини, освіти, суспільства "

Яна Левицька- фахівець Tech StartUp School, зазначила - "Світ рухає молодь. Технології Розробки стартапів - курс, що дасть можливість розвитку дитини в інноваційній сфері"

Олексій Другов, заступник керівника Tech StartUp School додав, що  є всі можливості від розвитку ідеї до виготовлення готового прототипу, перших продажів та інвестицій для шкільних стартап проектів та їх подальшого розвитку.  Ідея - всебічна допомога у розвитку дитини - як майбутнього стартапера та підприємця. 

На зустрічі було презентовано основні види майбутньої діяльності, а саме можливості використання дронів та робототехніки.

Під час огляду інноваційної лабораторії Tech LabInno учасники круглого столу були вражені можливостями та перспективами співпраці.