Львівські політехніки – розробники новітньої системи спортивного хронометражу SKit

17.02.2022 |ОСВІТНЬО-СТИПЕНДІЙНА ПРОГРАМА CIG R&D LAB

Вимірювання часу проходження дистанції є невід’ємною складовою змагань зі сноубордингу, легкої атлетики, тріатлону та багатьох інших видів спорту. Однак використання для цього звичайного секундоміра дає велику похибку.

Саме тому за розробку новітньої системи спортивного хронометражу взялася команда SKit з Національного університету «Львівська політехніка» – Андрій та Ангеліна Недошитки.

Що надихнуло розробників?

Учасники займалися розробкою розумних електронних девайсів та згодом отримали пропозицію від тренера спортивного клубу щодо створення доступного за ціною пристрою для автоматизації процесу вимірювання часу.

Спочатку команда не розглядала свій винахід як бізнес-ідею, але уже в процесі роботи стало зрозуміло, що задумка зможе знайти свого споживача.

В чому унікальність проєкту?

Винахід є набагато дешевшим, ніж іноземні аналоги; дає змогу автоматизувати процес вимірювання часу на змаганнях/тренуваннях, показує точні результати; дає можливість суттєво скоротити час проведення масових змагань.

«Розробка отримала схвальні відгуки, подібних аналогів в Україні немає, тому ми вирішили далі розвивати цей проєкт», – поділилася з нами Ангеліна.

З якими труднощами стикалася команда?

В процесі застосування девайсу команда виявила, що якщо його використовувати в закритому приміщенні, то виникає проблема з радіозв’язком. Рішенням стало використання спеціальних антен, які були розроблені на замовлення спеціально для SKit.

Після подолання численних перешкод команда справді не боїться труднощів і запевняє, що «не все круте вигадують китайці».

Що в планах?

Першочергова мета – задовольнити попит в Україні, а згодом – масштабувати проєкт за кордон.

Що радить SKit?

Для успішного проєкту потрібно достатньо мотивації та ментор, який завжди підтримає. Також корисними будуть участь у конференціях, виставках, форумах та спілкування із однодумцями.

Команда рекомендує читати книги для зміни мислення, наприклад «Думай і багатій» та «Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час». Але найголовніше – це вірити в успіх свого проєкту!