Львівський атовець під патронатом Університету робить електроскутери для людей з інвалідністю

17.02.2022 |За матеріалами порталу Zaxid.net

У Львові учасник російсько-української війни виготовляє триколісні електричні скутери, на яких можуть їздити люди з інвалідністю, що пересуваються на колісних кріслах. Павло Піка вирішив створити такий транспорт для своїх побратимів, які після поранень на війні більше не можуть ходити, а змушені пересуватися на колісному кріслі. Бажання допомагати та втілити свою ідею було настільки сильним, що Павло знайшов і команду, і підтримку, і кошти.

Ідея створити триколісний електричний скутер у Павла Піки виникла після повернення з передової. Назвали скутер Сіноріс, що в перекладі з грецької означає колісниця. Адже він дійсно має схожий вигляд.

Цей скутер електричний, на одному заряді проїжджає 80 км. Батарею можна як замінювати, так і заряджати. Окрім того, усі запчастини якісні та доступні, щоб майбутні водії не мали проблем із ремонтом чи заміною. І це ще не всі переваги цього чудо-транспорту.

Усі деталі для скутерів виготовляють у майстерні. Щоб зібрати один триколісний, розробникам потрібно всього лише п’ять днів. Разом із Павлом у команді працюють також Юрій Лехмінко, який, зокрема, займається зварюванням, та інженер-конструктор Віктор Фрідріх.

Майструють хлопці під патронатом Національного університету «Львівська політехніка».

– Хлопці проходили навчання у нас. Це таке навчання з адаптації, вивчення основ бізнесу. Вони прийшли до нас із цією ідеєю, ми допомогли цю ідею реалізувати. Реалізували її в межах інноваційного проєкту Львівської обласної ради. Ми подали спільно з хлопцями проєкт на реалізацію – і нас обрали. Цей грант був більш ніж на мільйон гривень, – розповів керівник стартап-школи Львівської політехніки Назар Подольчак.

Триколісний електроскутер львівських розробників коштуватиме до 80 тисяч гривень. До прикладу, за кордоном ціни на схожі засоби стартують від 100 тисяч гривень. Наразі хлопці працюють над п’ятьма скутерами для бійців АТО і готові до співпраці.

Докладніше – на порталі Zaxid.net.