Львівські атовці разом із науковцями Львівської політехніки розробили триколісний електросамокат

04.11.2021 |ЗА МАТЕРІАЛАМИ ПОРТАЛУ ZAXID.NET

Команда львівських атовців разом із науковцями Національного університету «Львівська політехніка» розробили електричний самокат на трьох колесах.

Директор Наукового парку SID City Львівської політехніки Назар Подольчак розповів, що авторами проєкту є львівські атовці, зокрема військовий Павло Піка. Самокат матиме три колеса і зможе розігнатись до 50 км/год.

– Він зробив такий самокат на основі креслень наших працівників, а потім ми разом виготовили другий прототип електросамоката. Потім ми виграли грант і вдосконалили самокат. Основна його перевага – те, що на кожному колесі є амортизатори і невідчутно зміну висоти. Так само там є система пожежогасіння батарейки, сідло, мінімум батареї вистачає на 100 команд, і розгін до 50 км/год, – розповів Назар Подольчак.

За його словами, зараз команда розробників допрацьовує ще один варіант електросамоката, на якому завдяки спеціальному кріпленню зможуть пересуватись люди з інвалідністю. Цей варіант підійде також людям із надлишковою вагою.

Зараз розробники збирають попередні замовлення на електросамокати. Приблизна вартість одного з них становитиме близько 35 тисяч гривень, їх будуть виготовляти під замовлення.