Tech StartUp School: 3D-моделі на листівках, робот-бармен, студія звукозапису та біотех-лабораторія в одному місці

10.04.2022 |LVIV OPEN LAB

Команда проєкту Lviv Online Lab завітала до осередку інновацій та стартапів Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка». Поговорили з керівником осередку, а ще з хлопцями та дівчатами, які творять інновації. Побачили чимало всього – ледь помістили в один випуск програми.

А все тому, що в одному місці дуже багато всього: від біотехнологічної лабораторії, роботів та електровелосипедів до студії звукозапису та створення 3D-відкриток на базі моделей пам’яток архітектури. Тут молоді та креативні розкажуть про наукову сторону того, чим займаються.

У Tech StartUp School розробляють проєкти у сфері мультимедіа, зокрема Лінгарт – застосунок для аудіокниг, і Skeiron – оцифрування культурної спадщини для потреб збереження, реконструкції та реставрації. Складовими частинами стартап-школи є BioTechHub – лабораторія з вільним доступом, яка стане центром втілення біотехнологічних ідей і стартапів, а також Tech LabInno – вільний простір із сучасним технологічним обладнанням для інноваторів що потребують виготовлення технологічних прототипів для подальшої комерціалізації проєктів.

Докладніше – у відеозаписі програми. Сюжет було знято напередодні повномасштабної війни росії проти України.

Що ж роблять у Tech StartUp School під час війни? Є й така інформація, зокрема:

  • вони відкрили Музей науки та інновацій спільно з Малою академією наук України на вулиці Січових Стрільців, 7;
  • також вони підтримують стартапи, які переїхали до міста, проводять тренінги з підприємництва, а для дітей викладають курс «Стартап Батяри»;
  • Skeiron оцифровує пам’ятки архітектури у Львові на випадок, якщо їх пошкодять унаслідок воєнних дій.