У Tech StartUp School відбулося відкриття двох інноваційних освітніх просторів

17.03.2023 |АННА ЗІГАНШИНА, ЦЕНТР КОМУНІКАЦІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ

14 березня у Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» урочисто відкрили два інноваційні освітні простори – біотехнологічний і цифровий (з нахилом до 3D-моделювання). Новинка стане місцем інновацій для навчання дітей та обміну досвідом у реалізації нестандартних і креативних ідей.

Розпочав захід завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Львівської політехніки, керівник Tech StartUp School та Наукового парку SID City університету професор Назар Подольчак. Він зауважив, що навчання дітей – це важлива інвестиція в майбутнє країни.

«Попри повномасштабне вторгнення, нам потрібно дбати про майбутнє України, а саме про дітей. Заради них ми не перестаємо мріяти та створювати щось нове. Надзвичайно приємно, що у Львівській області є така велика кількість активних дітей, які цікавляться біотехнологіями та інноваціями. Вони подали нам на розгляд понад 90 бізнес-ідей, які можна успішно реалізувати у майбутньому. Їхня винахідливість справді вражає. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» спільно з Tech StartUp School Львівської політехніки допоможе дітям здійснити мрії та реалізувати власні розробки», – зазначив Назар Юрійович.

У своїй промові заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Гнидюк висловила сподівання, що завдяки відкриттю інноваційних освітніх просторів і реалізації стартапів молодь зможе зробити свій внесок у розвиток держави.

«Без сумніву, поєднання креативних ідей та ентузіазму молоді в одному проєкті відкриє багато можливостей і перспектив. Майбутнє України за стартапами. Тож «ГОВЕРЛА» готова підтримувати такі ініціативи. Сподіваємося, що завдяки відкриттю інноваційних освітніх просторів учасники проєкту з розвитку молодіжного підприємництва зможуть провадити дослідження і згодом відкрити нові бізнеси у громадах, створюючи додаткові робочі місця та поліпшуючи якість життя на місцевому рівні, що є основною метою USAID «ГОВЕРЛА». Зважаючи на успішність реалізації проєкту у Львівській області, ми працюємо спільно з Tech StartUp School для його масштабування та сприяння ініціативам, які спрямовані на розвиток молоді й молодіжного підприємництва», – сказала Наталія Гнидюк.

Керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Марат Кюрчевський під час заходу акцентував на важливості участі обдарованої молоді у відбудові країни. Також він зазначив, що після перемоги Україна потребуватиме кваліфікованих фахівців.

«Сьогодні ми робимо ще один крок до майбутнього та даємо можливість учасникам проєкту «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО», створеного Tech StartUp School у межах грантової співпраці з програмою USAID «ГОВЕРЛА», проводити практичні досліди й експерименти, які стануть основою їхньої роботи. Гадаю, такі проєкти особливо актуальні для нашої країни. За весь час війни ми зіткнулися з багатьма викликами. Очевидно, що після перемоги нас чекає масштабна відбудова. Сподіваюся, що ідеї, які виникнуть у рамках навчальної програми та роботи в лабораторіях, допоможуть у вирішенні цього завдання», – наголосив Марат Кюрчевський.

Наприкінці заходу тренери курсу «Біотехнології» Катерина Гуцько та Дарина Ошиток познайомили гостей з новим освітнім простором і розповіли про досягнення учасників програми. Зазначимо, що обладнання для освітніх просторів придбане у межах проєкту «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО», який реалізовує Tech StartUp School за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».