Калуський ліцей першим на Прикарпатті став учасником проєкту «Стартап Батяри 4.0» від Tech StartUp School

18.10.2023 |ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

100 учнів Калуського ліцею № 6 стали учасниками навчального проєкту «Стартап Батяри 4.0». Він розрахований на креативну молодь від 10 до 17 років, готову розкрити свій потенціал і можливості та втілити яскраву ідею в успішний стартап. Програма стартувала 16 жовтня, а наступного дня відбулось її офіційне відкриття за участю керівника Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» Назара Подольчака і проєктного менеджера Наталії Цигилик.

У рамках проєкту учні мають пройти навчальний курс «Креативне мислення та шлях до стартапу» – про те, де шукати ідеї та як їх втілювати в життя. Зокрема, учні поринуть у захопливий світ 3D-моделювання і 3D-принтерів, зможуть самостійно створювати реальні і тривимірні речі, роздруковувати їх на 3D-принтерах тощо. А загалом курсом передбачено набагато більше різноманітної корисної інформації. Заняття відбуватимуться в онлайн та офлайн-форматах у позаурочний час і триватимуть упродовж навчального року у формі гурткової роботи.

Програма, яку вестимуть досвідчені тренери, передбачає подальшу менторську підтримку для реалізації власних проєктів. За словами директорки ліцею Віри Притуляк«діти сприйняли пропозицію взяти участь у проєкті «на ура!», з радістю погодились відвідувати заняття, вони хочуть учитися чомусь новому, здобувати нові знання».

Навчання є безоплатним. Проєкт реалізує Tech StartUp School за підтримки Національного університету «Львівська політехніка» та управління освіти Калуша.

Як повідомила депутатка Калуської міської ради Оксана Савчук, минулого року проєкт «Стартап Батяри 4.0» успішно реалізували на Львівщині. А цьогоріч першим і, наразі, єдиним його учасником на Прикарпатті є Калуський ліцей № 6.

Невеличкий фоторепортаж – на сайті Калуської міської ради.