Поділились досвідом та обмінялися ідеями: на базі Tech StartUp School провели круглий стіл зі STEM-освіти

08.11.2023 |Tech StartUp School

7 листопада 2023 року відбувся круглий стіл «Розвиток STEM-освіти Львівщини та інших регіонів», який  організували спільно Департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації і Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка».

До розмови вдалося залучити представників органів влади, керівників закладів позашкілля, представників бізнесу та керівницю освітніх програм Західного регіонального офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Ольгу Котовську. Таке широке представництво дало змогу поглянути на тему STEM-освіти з різних боків, завдяки чому розмова вийшла дуже змістовною та конструктивною.

Керівник Tech StartUp School Назар Подольчак спільно з керівницею Lviv Open Lab Анастасією Мартинюк презентували кейс успішної реалізації двох проєктів – створення інноваційних освітніх просторів для школярів у містах Стрию та Самборі.

Також Назар Подольчак запропонував низку ідей, які стимулюватимуть розвиток STEM-освіти на Львівщині та можуть бути масштабовані на всю Україну:

  • створити на базі Tech StartUp School STEM-академію та навчальну онлайн-платформу для навчання працівників STEM-центрів з можливістю проходження практичних занять офлайн;
  • запустити програму підтримки дівчат у STEM;
  • спільно з Lviv Open Lab розробити навчальні програми для позашкілля;
  • здійснювати менторську підтримку працівників STEM-центрів;
  • продовжувати спільні проєкти, які мають на меті зацікавити дітей STEM-напрямками.

До обговорення долучилися Ярослав Любінець (співзасновник та голова Ради директорів SoftServe), Андрій Переймибіда (керівник центру розвитку талантів SoftServe), Михайло Веселовський (генеральний директор ТОВ «ОмегаСтрайк»), Олександр Стародуб (керівник ТОВ «Сферос-Електрон»), адже саме бізнес є кінцевим «споживачем» освітніх послуг, і гості вкотре довели: готувати якісні кадри потрібно ще зі школи.

Про цікаві кейси та ідеї розповіли освітяни Олег ПаскаІванна БородчукСвятослав ОпенькоІван ПикусОлександр ЗахаріяшОксана Савчук.

Наступний крок – напрацювання ідей та друга зустріч задля реалізації.

Проєкт зі створення двох STEM-центрів реалізує Tech StartUp School Львівської політехніки спільно з Lviv Open Lab з Мережі молодіжних просторів «ТВОРИ!» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine та фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.