Політехніки організували пізнавальний профорієнтаційний захід для школярів Львова

06.03.2024 |КАФЕДРА ОБЛІКУ ТА АНАЛІЗУ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ

Нещодавно в рамках світоглядної ініціативи «Екологія свідомості: вибір майбутнього» професор кафедри обліку та аналізу Інституту економіки і менеджменту Володимир Чубай організував цікавий захід для школярів Львова у Tech StartUp School. Під час зустрічі він наголосив на багатьох позитивних аспектах навчання у Львівській політехніці після завершення школи й акцентував на можливостях участі в різних цікавих та корисних заходах Університету вже у шкільні роки. Володимир Чубай запросив школярів ознайомитись з світом сучасного аудиту й фінансового аналізу у провідній міжнародній аудиторській фірмі PwC, яка є стратегічним партнером кафедри обліку та аналізу.

Далі Олександр Захар’яш (доцент кафедри фізики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки) в сучасній конференц-залі провів для школярів неймовірну мандрівку в цікавий світ фізики, використовуючи необхідне обладнання та проводячи цікаві досліди, показуючи, де відповідні знання фізики можуть бути використані на практиці кожним із нас, в яких сферах у майбутньому можна працювати, якщо подобається фізика. Він звернув увагу на важливість професійного і патріотичного зростання вчителів, викладачів, школярів та студентів, оскільки від цього суттєво залежатиме й розвиток української держави.

Під час третьої частини заходу Катерина Гуцько (аспірантка Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки і фахівець Tech StartUp School) організувала школярам незабутню подорож у світ хімії та біотехнологій у сучасній спеціалізованій лабораторії. Школярі побували в біотехнологічній лабораторії BioTech Hub, самостійно досліджували ДНК, працювали із сучасними високоточними мікроскопами, ознайомилися з призначенням іншого сучасного лабораторного обладнання, аналізували дані й робили висновки за темою дослідження. Від Катерини Гуцько школярі дізнались, де у повсякденному житті можуть знадобитись знання хімії зі шкільної програми, в яких сферах можна працювати, якщо любите хімію, тощо.

Школярі побачили, що навчатись може бути дуже цікаво і можна використовувати вивчене на практиці. Вже в студентські роки у Львівській політехніці на основі здобутих ґрунтовних знань і практичного досвіду є можливості для створення й розвитку прибуткового стартапу.