У Львівській політехніці в рамках проєкту DISCO відбувся захід Innovation Lab Lviv 2023

17.12.2023 |Tech StartUp School

У межах проєкту DISCO: Developing Innovative Sustainable Cooperation Opportunities, партнером якого є Національний університет «Львівська політехніка», відбувся захід Innovation Lab Lviv 2023. Упродовж трьох днів він був наповнений обміном досвідом і дискусіями.

День 1: Виклики та інновації України

Перший день DISCO Innovation Lab 2023 розпочався захопливою панельною дискусією на тему викликів інноваційних екосистем України з фокусом на Національному університеті «Львівська політехніка». На захід були запрошені поважні гості, представники науки, ІТ, бізнесу, влади, а також експерти зі Львова, Тернополя, Сум та Польщі (у гібридному форматі). Обговорювали питання важливості розвитку інноваційних екосистем, викликів, та пропозицій взаємодії.

У рамках другої частини дискусії професорка Сумського державного університету Юлія Галинська поділилася результатами міжнародного дослідження щодо важливості молодіжного підприємництва у відбудові України. Особливий інтерес викликав досвід операційного директора та R&D-менеджера Університету Миколая Коперніка (м. Торунь, Польща) Аліни Яворської, яка розповіла, як університети об’єднують студентів для спільних проєктів та комерціалізації винаходів.

Експерт із кібербезпеки Валерій Цюпа надав цінні вказівки щодо викликів, з якими стикаються інноваційні середовища, та презентував новий курс з кібергігієни, який буде анонсовано в рамках проєкту HEI DISCO для студентів і викладачів.

Керівник Polish Ukrainian Startup Bridge Łukasz Wawak розповів про нові можливості для українських стартапів та поділився порадами студентським командам. Однак виникло питання: чи повернуться ці стартапи в Україну без відповідних інституцій та внутрішнього ринку і чи мають вони шанс на розвиток?

День 2: Поглиблення в інновації міста Львів

Другий день DISCO Innovation Lab 2023 був присвячений відвідуванню інноваційних підприємств та огляду роботи R&D-лабораторій львівських компаній LaMetric, EdPro.ua, NoviLazer, Tsukat та Hydroxy Power.

День 3: Конкурс стартапів ITs DISCO Boost

У конкурсі взяли участь 14 команд студентів з Національного університету «Львівська політехніка» та Сумського державного університету, також у змішаному форматі. Кожна команда презентувала свій стартап у сфері ІТ, адже в рамках проєкту HEI DISCO українська сторона розробляла низку активностей у напрямі Digital transformation.

Щиро вдячні всім учасникам за захопливі дискусії, натхнення та можливість обміну ідеями!!