У Самборі завдяки Tech StartUp School запрацював сучасний STEAM-центр для школярів

19.01.2024 |Tech StartUp School

У Самборі розпочав роботу сучасний STEAM-центр для школярів, де навчатимуться учні Самбірської громади віком від 10 до 18 років. Заклад зможе одночасно прийняти до 10 дітей на практичні заняття та до 30 – на лекційні.

STEAM – напрям освіти, який охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Таке поєднання креативності та технічних знань допоможе дитині реалізувати себе у сучасному світі.

Інноваційний освітній простір, що складається з двох приміщень загальною площею близько 93 кв.м, працює на базі Центру позашкільної освіти міста Самбора. Це вже другий STEAM-центр, створений на Львівщині за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Проєкт реалізувала Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» за фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

Заклад оснащений сучасними комп’ютерами, 3D-принтерами, наборами для робототехніки, мультимедійною дошкою, спікерфоном, природничою лабораторією. У Центрі вже тривають заняття на курсах 3D-моделювання та Minecraft, крім того, ментори проєкту Lviv Open Lab проводять захопливі інтерактиви для школярів STEAM DAY.

«STEAM-центр – це відкритий простір для навчання науці, техніці, інженерії та математиці. Робота у центрах дає поштовх і можливості для дітей та молоді розширювати горизонти знань у різних сферах. Створення таких просторів має важливе значення для розвитку молоді у громадах, і поширювати такий досвід є важливим у сприянні розвитку творчості, освіти, кооперації», – коментує керівник стартап-школи Львівської політехніки Назар Подольчак.

Докладніше – на сторінці Tech StartUp School у соцмережі Фейсбук.