У Tech StartUp School стартував проєкт «Розвиток Львівського цифрового інноваційного хабу»

21.12.2023 |Tech StartUp School

20 грудня 2023 року в Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки GIZ відбулася презентація проєкту «Розвиток Львівського цифрового інноваційного хабу».

Digital Innovation Hub (DIH):

  • дасть змогу забезпечити сприятливі умови для розвитку цифрових спроможностей інноваційно активних малих та середніх підприємств;
  • сприятиме ширшому залученню молоді до надання цифрових послуг МСП та публічному сектору;
  • створить реальний бізнес-вплив на регіональну інноваційну екосистему за участю корпорацій, академічних кіл, підприємців, асоціацій та інших відповідних зацікавлених сторін;
  • активізує процес розроблення цифрових інновацій та їхнього впровадження місцевими виробниками, одночасно створюючи нове джерело технологій для МСП.

«Ми раді, що завдяки підтримці уряду Німеччини GIZ має можливість долучитися до ініціатив, спрямованих на посилення інноваційного потенціалу малого та середнього підприємництва в Україні й започаткування створення в Україні європейських цифрових інноваційних хабів», – прокоментував директор програми «Цифрова трансформація МСП у країнах Східного партнерства» (GIZ) Ніклас Рюфер.

Із впровадженням у бізнес-процеси малих та середніх підприємств сучасних цифрових технологій МСП мають змогу вести якісну конкурентну боротьбу завдяки можливостям постійного самовдосконалення, що дасть підприємствам можливість збирати, сортувати, аналізувати й оцінювати велику кількість даних стосовно внутрішнього та зовнішнього середовищ, проводити маркетингові дослідження й оперативно реагувати на ринкові зміни.

«Впровадження цифровізації в МСП матиме низку переваг, які дадуть змогу підвищити продуктивність, збільшити конкурентоспроможність, оптимізувати процеси та зменшити операційні витрати. Реалізація запланованих активностей надасть керівникам та працівникам підприємств можливість попрацювати з експертами у сфері цифрових інновацій, підвищити кваліфікацію персоналу», – зазначив Назар Подольчак, очільник Tech StartUp School Львівської політехніки.

Долучитися до проєкту

Презентація проєкту «Розвиток Львівського DIH» відбулася у межах проєкту міжнародної співпраці «Цифрова трансформація МСП у країнах Східного партнерства» за фінансової підтримки уряду Німеччини. Стратегічний виконавець проєкту – німецька федеральна компанія GIZ Ukraine. Виконавчий партнер – Tech StartUp School.

Зміст публікації є виключною відповідальністю Tech StartUp School і не обов’язково відображає позицію уряду Німеччини.